logo

Dierenartspraktijk Laren - Jan Mulder
Laren-Blaricum-Eemnes

Home

Jan Mulder | Dierenarts

Jan MulderMijn naam is Jan Mulder en ik ben sinds 1992 dierenarts.
Na mijn afstuderen heb ik 2 jaar op de faculteit Diergeneeskunde gewerkt bij de vakgroep Heelkunde der Grote Huisdieren. Hoewel het een erg uitdagende baan was met name door de koliek operaties bij paarden, ging mijn voorkeur toch uit naar de gezelschapsdieren.
In de periode hierna heb ik onder ander in Almere en Amsterdam op de spoedkliniek gewerkt. Deze laatste kliniek is alleen open buiten kantoor uren en vangt alle spoedpatiënten van alle Amsterdamse dierenklinieken op.
In 1997 ben ik gestart met mijn eigen praktijk op 't Paadje 36, in Laren. Nu ruim 17 jaar verder is het werken hier nog steeds een uitdaging. Door de jaren heen zie je dat de nadruk voor een groot deel op de preventieve gezondheidszorg komt te liggen. Dat neemt niet weg dat er nog steeds voldoende echte spoedgevallen zijn. Een van de nadelen binnen de diergeneeskunde is dat we op dit moment steeds meer kunnen maar dat de kosten daardoor ook stijgen. Moest je jaren geleden een hond of kat in laten slapen omdat hij een tumor had, nu kunnen we dieren met dezelfde klachten met behoud van levenskwaliteit vaak 1-2 jaar langer laten leven. Dit komt ondermeer door betere chirurgie, chemo en binnenkort ook radiotherapie. Gelukkig zijn er steeds meer goede verzekeringen voor dieren die een substantiële bijdrage leveren in deze kosten.
Nog even over de foto, dit is mijn hond Beer een cairn terrier. Hij vind het geweldig in de praktijk en gelukkig past hij zich goed aan.

© 2019 Dierenartspraktijk Laren

realisatie: Titana automatisering